onsdag 27 januari 2016

Grupparbete Geografi


Kreativa elever som i grupp skriver och ritar bilder som visar på hur jorden förändras 


måndag 25 januari 2016

Ljuskälla

Idag har vi gått igenom vilka mål som gäller för detta arbetsområde och vad som står i Lgr 11 om ljus och ljud. Vi har skrivit om vad en ljuskälla är och hur ljusstrålarna går från en ljuskälla. 

fredag 22 januari 2016

Jordens förändring

Vi har på lektionerna gått igenom hur jorden förändras med hjälp av de inre och yttre krafterna. Vad som händer när kontinentplattorna rör på sig, hur vind, vatten och is formar jorden och hur människan kan påverka förändringen samt vilka konsekvenser detta kan få. 

Ljus

Nu har vi börjat vårt arbete kring ljus och ljud. Idag fick eleverna göra förtester om ljus och ögats delar. Vi tittade även på en film ( UR, Gnomerna, ljus) som handlade om ljus. Vi på "mellanstadiet" har köpt in nya böcker i fysik och kemi som vi nu har introducerat för eleverna.

måndag 18 januari 2016

Jämförpris

Under matematiklektionen idag (B gör detta i morgon) arbetade vi med jämförpris och tittade i olika reklamblad. Eleverna fick räkna ut en varas pris utefter jämförpriset eller kontrollräkna jämförpriset. Vi hittade ett felaktigt pris och har kontaktat Citygross och även fått ett tacksamt svar från dem 😊

onsdag 13 januari 2016

Pris till Alfred Nobels minne 2015

Idag (och på fredag) sitter eleverna i olika grupper och läser på om olika Nobelpris. De kommer sedan att bli indelade i nya grupper där en från varje tidigare grupp finns med och då kommer de att berätta om det pris som de läst på. Detta kallas för att arbeta i expert- och hemgrupper. 

måndag 11 januari 2016

Vinnare!

Vinnarna byggde ett torn som mätte 1,52 m och var stabilt. 

Konstruktioner

Idag inledde vi vårt arbete kring konstruktioner med att bygga torn av sugrör och gummigutta. Eleverna var mycket engagerade i arbetet. 






fredag 8 januari 2016

Större än och mindre än

På matematiken gick vi igenom olika tecken, bl.a. < och >

På youtube finns en enkel film som förklarar skillnaden.
https://m.youtube.com/watch?v=daK6JDk4TUI

God fortsättning på nya året!

Det var härligt att träffa alla elever igen.
Idag har vi i tekniken pratat om Alfred Nobel och hans liv. Vi har repeterat vad teknik är för något hur viktigt uppfinningar är för utvecklingen.