fredag 29 april 2016

TÄVLING!!!

Hej alla 6:or eller föräldrar!

Idag hittade jag detta på nätet :-) 
Men...sista anmälningsdag är idag och jag hoppas jag kan nå ut till er via denna blogg så de som tycker att detta kan vara kul skickar in en anmälan.

Trevlig Valborg!


Spökboll

Idag hade vi TYST spökbollsturnering, vilket gick jättebra. Eleverna var tysta, hade bra spel och var vänliga mot varandra. 

Avslutning med Matens kemi

Idag bjöds det, till de som ville, på "framtidens mat" dvs larver och gräshoppor. De var smaksatta med BBQ, ost och bacon. 
Det var förvånansvärt många som vågade prova på att äta 😊

onsdag 27 april 2016

Vinklar

Eleverna har haft grupparbeten kring olika matematiska problem med vinklar. De har resonerat och argumenterat kring lösningarna på problemen och de har fått träna på att skriva en utförlig uträkning tillsammans. De har sedan redovisat för varandra och vi har resonerat kring vad som varit bra med uträkningarna och om man kunde ha gjort dem ännu bättre. Avslutningsvis får eleverna var för sig lösa samma problem en gång till för att träna på att göra en så tydligt uträkning som möjligt. 

fredag 22 april 2016

Skala 1:25

Idag har vi varit ute och mätt bänkarna på skolgården. Därefter skulle eleverna rita bänkarna i skala 1:25. Det var full aktivitet. 
Vi hade givande diskussioner kring hur man ska mäta, vilket räknesätt vi skulle använda och vad skala 1:25 innebär. 



Vårfikadag

Idag har alla på skolan varit ute och städat skolgården från skräp. I grupper med förskoleklasselever -år 6 har de hjälpts åt för att sedan fika tillsammans. Solen sken men det var rätt kallt i skuggan.



onsdag 13 april 2016

Matens kemi

Vi arbetar med Matens kemi och har nu pratat om olika sätt att förvara mat, vad mat innehåller och vad vi behöver äta varje dag för att må bra. 

torsdag 7 april 2016

Nationella prov- matematik

Nu har vi gjort 2 av 4 delar. Eleverna var mycket fokuserade och gjorde sitt bästa. Vi kunde dela upp eleverna på flera salar och skärma av de som ville det, så alla kunde få bästa möjliga förutsättning utefter sina önskemål.  Uppgifterna i år handlar om OS i Brasilien. På fredag gör vi de två sista delproven. 

tisdag 5 april 2016

Slöjdutställning Stadsmissionen

Nu har elevernas återbruksprojekt utställning i Stadsmissionens skyltfönster på St:larsgatan.
Utställningen håller på till den 15/4, så passa på att gå dit och titta. Här nedan kommer ett litet smakprov😊





MA- tips på bra sidor på nätet.

Passar på att tipsa om två bra matte- sidor på nätet.

www.matteboken.se

www.kimsmatematik.com




Info om NP matte

Nu repeterar vi för fullt och laddar inför morgondagen 😊